Användningen av sökord, sökordsdensitet och de perfekta procentantalen!

Du kanske tror att frekvensen av sökord och sökordsdensitet är samma sak, men det är det inte. Skillnaden dem två emellan hänger på längden av artikeln.

Till exempel, om du använder tre nyckelord fyra gånger på en artikel med total 100 ord, utgör dessa ord 12 procent av artikeln. Om du använder samma tre nyckelord fyra gånger under en artikel med 400 ord, kommer orden bara ha 3 procent sökorddensitet.

Kommer frekvensen av att använda sökord påverka din ranking?
Det är allmänt känt inom sökmotoroptimering att ju oftare (inom rimliga gränser) ditt sökord används, desto lättare blir det att få ranking på detta sökord. Sökmotorerna får också fram information om din webbsida genom metainformation på webbsidan samt de de länkar som pekar mot din sida.

Men sökmotorerna förstår också vad din sida handlar om vid upprepad användning av en viss fras, vilket gör att det kan underlätta att få en bra ranking om man jobbar med sökordsdensitet – om det görs på rätt sätt!

Kommer sökordsdensitet påverkar din ranking?
Fyra användningar av en sökordsfras i en 100-ordig artikel är inte bättre än fyra sökordsfraser i en 400-ord artikel. Det är långt, långt värre! En sökordsdensitet som detta skulle sannolikt betraktas som ”keyword stuffing”. Detta anses vara ett spam och sökmotorerna kommer istället att se på din sida ofördelaktig. Sökordsdensitet kan därför också påverka din ranking – negativt.

Men kan sökordsdensitet påverka din ranking positivt också?
Det är högst osannolikt att exakta procenttal när det gäller sökordstätheten beaktas nämnvärt när Google rangordnar en sida. Och det finns inget perfekt procenttal. Men om man tänker på att skriva naturligt brukar det lösa sig självt vilket är det bästa tips vi kan ge! Du kan även läsa mera om sökordsdensitet och relevant textinnehåll på MediaAnalys Newsroom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *