Hur påverkar Panda uppdateringen SEO content writing?

Efter att Googles Farmers Update – kallad Google Panda – lanserades för ett par månader sedan har det debatterats hurvida content writing för SEO kommer att dö ut eller inte. Genom uppdateringen har siter som har dåligt eller lågkvalitativt innehåll drabbats med en sämre ranking i Google. Siter som kanske tidigare fokuserat mycket på SEO content writing  men har gjort det med fel angreppssätt.

Content Writing kommer att finnas kvar ur ett SEO syfte men att fokus kommer ändras mot att skapa bra, unikt innehåll både för sökmotorer som besökare. Nedan följer ett par tips på vad man kan tänka på, dels för att få ett bra innehåll men även ur SEO synpunkt:

1, Rubrik

Ha en rubrik som lockar besökare att klicka in till artikeln. I rubriken bör även nyckelordet finnas med som du vill att artikeln skall ranka på. Läs mera om rubriksättning här

2, Textinnehållet i ”body”

Naturligtvis är det viktigt med ett bra innehåll i själva artikeln. Ett bra och unikt innehåll som besökaren faktiskt vill läsa. Att även ha en bra styckeindelning är viktigt för att läsaren enkelt ska få en överblick över texten. Även i brödtexten skall utvalda nyckelord förekomma.

3, Marknadsför dig själv

I slutet på varje artikel bör du passa på att marknadsföra dig själv. Ha en text om vem du är och länka tillbaka till din webbsida på viktiga nyckelord.

4 Övriga tips

Många menar att längden på artikeln är väldigt viktig. Minst 1000 ord och maximalt 2000 ord bör man hålla sig inom. Ett annat tips att tänka på kan vara att försöka få andra att länka till din artikel och gärna via sociala medier. Detta är något som Google tidigare meddelat att man kommer ta mer hänsyn till framöver. Tex hur många som länkar till en sida från Facebook och Twitter. Se nedan video om detta:

5 svar till “Hur påverkar Panda uppdateringen SEO content writing?”

 1. Undrar om det inte kan vara så att Google kollar igenom flera olika artiklar om ett ämne och förekommer då ungefär samma ord eller liknande meningsformuleringar så kanske man räknas som mindre unik. Problemet är då att även om man har skrivit något väldigt unikt så kommer det väldigt ofta någon annan och snor ens text. Jag använder själv Copyscape men det är ändå svårt att komma till rätta med dem som ”nästan” skriver av men ändrar lite grann.

  1. Hej

   Exakt hur smart Googles sökrobot är kring kopierad text har jag inte sätt någon ”vetenskaplig” undersökning på. En del menar att Google är väldigt duktiga på detta medan andra menar att google inte är särskilt bra på detta. Det viktigaste är att tänka på är att försöka skriva sin egen text unik, även om man hämtar inspiration från andra källor.

   Men att contet blir allt viktigare för SEO råder det ingen tvekan om.

   Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *