Att tänka på innan publisering av inlägg på din blogg

Många har idag en blogg för att kunna skriva vad man önskar, när som helst och om vad som helst. Det finns dock en del tips som du kan dra lärdom av så att din blogg blir välbesökt och uppskattad av dina läsare. En del tips är även bra att tänka på för att få en bra ranking i sökmotorerna, så kallad sökmotoroptimering.

Följande kommer några tips och riktlinjer för hur och vad man ska tänka på när man skall skriva innehåll (content):

Få grunderna rätt
Ditt inlägg behöver en rubrik som inte är alltför lång och omfattar några relevanta nyckelord eller fraser. Artikeln bör också vara lättläst med en tydlig sruktur.

Bryt ner texten
Detta kommer inte vara relevant för varje artikel du skriver, utan beror på hur lång artikeln är. Men är det en längre artikel bör du använda dig av underrubriker och eventuellt av punktlistor för att göra texten mer överskådlig och lättläst. Läsarna kommer att tacka dig för att du bryter ner stora, tunga bitar av text i mindre stycken och indelningar.

Kontrollera stavning, grammatik och kommatering
Korrekturläs alltid ditt arbete innan publicering, eftersom stavfel och felaktigt grammatik lätt gör att dina läsare får uppfattningen av att du är en ”amatör” författare. Dessa kommer inte tycka att din blogg (eller webbplats) har någon trovärdighet och besökarna kommer troligtvis inte att återvända.

Var försiktig vid avvikelser
Trots att bloggar ofta används för att uttrycka åsikter ska man också tänka på att de är allmänt tillgängliga och vem som helst kan läsa dem. Ta en stund att överväga detta innan du publicerar och se om du fortfarande känner att innehållet är lämpligt att dela med dig av i världen.

Använd inte för mycket slang eller för många förkortningar
Du och dina vänner vet vad era förkortningar står för men den globala publiken kanske inte vet om detta. Du vill inte stöta bort läsarna, tänk därför på detta!

Tänk på vem som kan läsa din blogg
Detta är en särskilt viktig att komma ihåg, främst på grund av eventuella följder för ditt privatliv.  Fråga dig själv: Om din partner, chef eller familjemedlem kommer att läsa din blogg, kommer du fortfarande att  kunna uttrycka dig fritt och skriva vad som helst? Du kan undvika detta genom att ändra sekretessinställningar och  förbli anonym, men det lättaste är att bara tänka sig för innan publisering om man vill att hela världen skall kunna ta del av ens åsikter/tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *