post Category: Sökmotoroptimering — MediaAnalys News Blog @ 18:18 — post Comments (0)

Att domännamnet för att ranka högt i sökmotorerna kan vara en viktig del i sökmotoroptimering är väl känt. Ofta kan det underlätta att i domännamnet även ha det sökord man önskar ranka högt på. Det finns en rad exempel på tuffa, konkurrensutsatta sökord som rankar mycket högt på Google då ordet också är med i domänens namn. Viss kritik har också framförts för att man tycker att Google lägger för stor vikt vid domännamnet.

En annan sak som kan vara viktigt med domännamnet är att också tänka på att det ska leda till så många klick som möjligt i träfflistan. Ett bra domännamn kan öka CTR, precis som en bra description text kan göra. Detta är också väl värt att tänka på när man skaffar sin domän.

Det återstår och se om Google ändrar i sina algoritmer framöver. Det är en ständig förändring för att trimma Googles resultatsidor att vara så relevanta som möjligt. Redan verkar det som om t.ex. att domänens ålder inte är lika viktigt som det var tidigare.

Sphere: Related Content

MediaAnalys relaterade inlägg

Sorry, no comments yet.

Write Your Comment

Comment Guidelines: Basic XHTML is allowed (a href, strong, em, code). All line breaks and paragraphs will be generated automatically.

You should have a name, right? 
Your email address, I promised I won't tell it to anyone. 
If you have a web site or blog, you can type the URL right here. 
This is where you type your comments. 
Remember my information for the next time I visit.
 MediaAnalys Trisodium AB