Undvik överoptimering genom content

Google har nyligen släppt en ny uppdatering de kallar för Over Optimization Algorithm. Det är en fortsättning på Google Panda som jag tidigare skrivit om.

Google vill hela tiden få en så relevant träfflistan som möjligt, och nu i den senaste uppdateringen vill man upptäcka webbsidor som uppenbart försöker få siten att ranka högt endast genom aggresiva SEO metoder. Det kan handla om allt från spammiga title taggar till överdrivna ankartexter (utan variation) och exakt matchande URL:er.

Det kommer bli svårare att skapa en site som placerar sig högt endast genom SEO metoder. Man måste nu börja jobba ännu mera med siten och dess innehåll. Att få ett bra och unikt innehåll kommer både Google och besökare att uppskatta. Det man hela tiden kan fråga sig är – förtjänar min webbsida att placera sig högt uppe i träfflistan. Får mina besökare det de efterfrågar?

SEOMOZ har gjort en bra video kring detta som är väldigt sevärd, kolla in den på SEOMOZ webbsida.  Ett tips för att komma igång med content writing är att göra ett ”schema” för hur och när man skall fylla sin site med nytt content.  Ett enkelt sätt är att koppla en blogg till sin site som man sedan kan uppdatera kontinuerligt med till exempel branschnyheter eller andra intressanta artiklar som är värdefulla får dina besökare.

2 svar till “Undvik överoptimering genom content”

 1. Undrar hur hård algoritmen kommer vara med det här? Jag skulle kunna tänka mig att den framför allt slår mot väldigt spammiga sajter.

  Väldigt lustigt för övrigt hur Google har uppmanat folk att skriva ordentliga H1 och H2 och anpassa title efter innehåll för att nu gå ut med budskapet att de inte vill att man ska göra ”någon seo alls”.

  1. Hej

   Tack för kommentaren.
   Ja det återsår att se exakt hur hårt det kommer att slå, jag tror det ännu är lite för tidigt för att dra några slutsatser.

   Jo, Google uppmanar att genom en rad åtgärder vara tydlig med vad siten handlar om, genom tex H1. Men de vill numera gå mot att det skall vara på att så naturligt sätt som möjligt , utan överdrifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *