post Category: Content — MediaAnalys News Blog @ 15:36 — post Comments (0)

Den välkända frasen ”Content is King” känner många till. Och det stämmer faktiskt. Content blir allt viktigare och är något som Google och andra sökmotorer värdesätter otroligt mycket.  Utan relevant innehåll och bra texter på Er webbsida, är sannolikheten inte särskilt stor att Google kommer ranka sidan högt uppe i träfflistorna.

En webbplats behöver en tillräcklig mängd med innehåll för att Google ska indexera sidan och placera den högt. Att placeringar bara åstakomms genom ”Content is King” är naturligtvis inte hela sanningen då Google även tittar på en mängd andra aspekter.

Innehållet är inte alltid kung
Ett bra exempel på varför innehållet inte alltid är kung är t.ex om du har ett lysande stycke och välskrivet innehåll, men att det faktiskt inte kan hittas av någon anledning – vare sig det är på grund av en dåligt utformad webbplats eller helt enkelt en webbplats som inte har tillräckligt styrka i sig själv för att ranka högt.

Det sistnämnda är viktigt eftersom oavsett hur bra innehållet är så för att verkligen nå goda placeringar måste innehållet också upptäckas av Google och att det gärna får en ”spridning”. Detta innebär att det uppkommer andra webbsidor som länkar till texten (sidan) och att det därigenom blir mer sannolikt att webbsidan rankas högre i sökmotorerna. Lägg därtill en ordentlig SEO på en webbsida som har en rätt struktur och där man jobbar med relevanta sökord och du har en bra mix.

Så kom ihåg, innehåll (content) är inte allt när det gäller att nå goda placeringar på sökmotorerna, men det är en viktig och avgörande pusselbit för att verkligen nå framgång när det gäller sökmotoroptimering.

Sphere: Related Content

MediaAnalys relaterade inlägg

Sorry, no comments yet.

Write Your Comment

Comment Guidelines: Basic XHTML is allowed (a href, strong, em, code). All line breaks and paragraphs will be generated automatically.

You should have a name, right? 
Your email address, I promised I won't tell it to anyone. 
If you have a web site or blog, you can type the URL right here. 
This is where you type your comments. 
Remember my information for the next time I visit.
 MediaAnalys Trisodium AB